Polona Frelih - tvoja kandidatka za Evropske volitve 2024

🔥 9. junija glasujemo proti pokvarjenim elitam!

🇸🇮 Najprej Slovenija. Naj zmaga Resnica!

Logo

Polono Frelih za Evropski Parlament!Media-kit

O Poloni Frelih

Polona Frelih je kandidatka Stranke Resnica na Evropskih volitvah - 2024. Slovenska novinarka in nekdanja dopisnica Dela iz Ruske federacije, znana po poročanju iz vojnih žarišč (Ukrajina, Gruzija) in polemike v zvezi s fotografijo Edwarda Snowdna na letališču Šeremetjevo v Moskvi.

Polona Frelih je kandidatka Stranke Resnica na Evropskih volitvah - 2024.

Polona je slovenska novinarka in odlična poznavalka evrazijskega družbenega in političnega prostora v geopolitičnem kontekstu razpada vzhodnega bloka in posledičnega širjenja neoliberalnega kapitalizma in vojaškega pakta Nato proti vzhodu. Kot nekdanja dopisnica Dela iz Ruske federacije je v obdobju med letoma 2007 in 2013 pokrivala različne politične in družbene teme ter intervjuvala številne vidne osebnosti vladne in opozicijske politike.

Kot prva novinarka na svetu je avgusta 2008 objavila novico o izbruhu rusko-gruzijske vojne, saj je bila takrat na meji z Južno Osetijo. Zavrnila je ponujeno evakuacijo s strani slovenske države in ostala v državi ter poročala s terena. Po njenih navedbah se je vojna začela z gruzijskim napadom na Chinvali 7. avgusta 2008, kar je pozneje potrdila tudi neodvisna mednarodna komisija pod nadzorom švicarske diplomatke Heidi Tagliavini.

Po razkritju Edwarda Snowdna o globalnem nadzoru ameriške Agencije za nacionalno varnost nad posamezniki in organizacijami, se je Polona Frelih julija 2013 udeležila zaprtega srečanja med Snowdnom in predstavniki mednarodnih humanitarnih organizacij ter pravniki, ki je potekalo v varovanem tranzitnem območju moskovskega mednarodnega letališča Šeremetjevo.

Leta 2014 je Polona Frelih napisala vrsto prispevkov o vojni v Donbasu, leta 2015 pa je skupaj z več evropskimi in ameriškimi novinarji odpotovala v Doneck, kjer je intervjuvala številne borce, civiliste in predstavnike organizacij za človekove pravice ter samooklicanega ministra za zunanje zadeve Aleksandra Kofmana.

Po vrnitvi v Slovenijo je nadaljevala z novinarskim delom; med drugim je leta 2015 objavila obsežen intervju z ruskim premierjem Dmitrijem Medvedjevom ter intervjuje z več visokimi predstavniki Skupnosti neodvisnih držav, med drugim z zunanjima ministroma Belorusije in Armenije. Zaradi vse večjih cenzurnih in lobističnih pritiskov na profesionalno nepristransko poročanje je novinarstvo začasno zapustila. Ob specialni vojaški operaciji v Ukrajini in zahodnem propagandnem stroju, ki se je ob tem znova zagnal, se je kot poznavalka dogajanja znova angažirala in zato tudi odločila kandidirati na volitvah v evropski parlament.

S svojim delom je Polona Frelih dokazala neustrašnost in zavezanost novinarski profesionalnosti, za kar je bila tudi prepoznana in nagrajena. Zaradi svojega znanja in izkušenj razume geopolitično realnost sedanjega časa, ki jo zaznamuje predvsem tehnološko, ekonomsko in vojaško rivalstvo med ZDA in Kitajsko, in s tem povezana geopolitična vloga Ruske federacije, Bližnjega vzhoda ter Afrike; v širšem kontekstu pa hiter tehnološki razvoj, ki odpira temeljna vprašanja ekonomske in politične prevlade in nadzora.

Evropska unija je v geopolitičnih okoliščinah zadnjih dveh let pokazala servilnost in nesuverenost, ki je svoj vrh dosegla v dokazani odgovornosti za razstrelitev Severnega toka, vojaški podrejenosti Natu kot sredstvu ameriškega imperializma, energetski in ekonomski nesuverenosti itd. Jasno je postalo, da bruseljske elite ne zastopajo interesov prebivalcev Evrope in jih pehajo v destruktiven in na poraz obsojen spopad z Rusko federacijo.


About Polona Frelih

Polona Frelih is a politician, investigative journalist, and political commentator from Slovenia noted for her war zone reporting in Georgia and Ukraine and controversy over Edward Snowden fleeing to Russia. Frelih is a candidate of the Resnica Party in the European elections - 2024. More.

Resnica Party on European Elections 2024

Resni.ca (The Truth) is Slovenia’s people’s movement. It aims for social and economic justice while preserving traditional values and freedoms. In Slovenia, we don’t really have the political left or right. It’s just two poles that falsely divide people on the basis of their attitudes towards half-past history and marginal topics. Mainstream parties in Slovenia are therefore the two wings of the same predatory bird, with one and the same interest: their control of public funds. In Slovenia, we have witnessed only corruption and destructive politics in the last 30 years. People are fully aware of all this and they oppose to any kind of lie and manipulation. Our program for the European Elections - 2024


𝕏   Facebook   Telegram   Viber

29/3/2024

Polono Frelih za Evropski Parlament!

Polona Frelih je kandidatka Stranke Resnica na Evropskih volitvah - 2024

9. junija glasujemo proti pokvarjenim elitam!